op5 AB

op5 utvecklar användarvänliga driftstödssystem för nätverksövervakning.  Produkten op5 Monitor är enkel att använda och ger  möjligheten att ta kontroll över hela IT-miljön. Det är den nya generationens programvaror för övervakning av nätverk och tjänster. Man kan på ett enkelt sätt få en samlad överblick över hela IT-infrastrukturen, från hårdvara till programvaror och tjänster, oavsett om tjänsterna finns lokalt, är outsourcade, i virtuella miljöer eller som molntjänster. Ju mer komplex IT-miljö desto mer värdefullt är det att ha ett verktyg som är enkelt att använda och förstå.

Mångfalden av möjligheter leder till ökad komplexitet och försvårar möjligheterna för IT-avdelningen att ha kontroll på och kunna säkerställa verksamhetens behov av IT-stöd. op5 Monitor är ett modulärt, användarvänligt verktyg byggt på öppen källkod och hanterar dagens och morgondagens lösningar i ett och samma verktyg. Med proaktiv IT-drift och bra resursanvändning har IT-avdelningen möjlighet att åtgärda problemen innan de orsakar skada.

Informationen från IT-systemen är ofta detaljerad och värdefull för betydligt fler delar av verksamheten än bara IT-avdelningen. Genom att få en bild av hela nätverket i ett enda verktyg kan man informera om olika händelsesammanhang och hur detta påverkar delar av eller hela verksamheten. Vissa översikter kan presenteras på  t ex Intranät eller sammanställas i rapporter som skickas automatiskt till de beslutsfattare och eller de delar av verksamheten som berörs. På så sätt kan klyftan mellan IT och affärsverksamhet minska – slutanvändarna blir informerade och IT-supporten kan fortsätta med att lösa eventuella problem.

Produkten baseras på öppen källkodsprojektet Nagios som op5 utvecklat vidare och paketerat. op5 kombinerar fördelarna med öppen källkod och tryggheten med professionell support.  Tillsammans med Pro4u Business System har op5 utvecklat en modul för övervakning av verksamhetsprocesser som IFS Applications.

Vi är underleverantör till MSC Open Source AB i ramavtalet Öppna Programvaror 2010 och kan genom detta ramavtal leverera våra tjänster och produkter kring öppen källkod till statliga myndigheter, kommuner, landsting, universitet och högskolor i Sverige.

Lämna ett svar

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Array
(
  [SERVER_SOFTWARE] => Apache/2.2.16 (Debian)
  [REQUEST_URI] => /partners/op-5
  [REDIRECT_STATUS] => 200
  [HTTP_HOST] => mscopensource.se
  [HTTP_ACCEPT_ENCODING] => x-gzip, gzip, deflate
  [HTTP_USER_AGENT] => CCBot/2.0 (http://commoncrawl.org/faq/)
  [HTTP_ACCEPT_LANGUAGE] => en-us,en-gb,en;q=0.7,*;q=0.3
  [HTTP_ACCEPT] => text/html,application/xhtml+xml,application/xml;q=0.9,*/*;q=0.8
  [HTTP_VIA] => 1.0 pro4uopensource.se
  [HTTP_X_FORWARDED_FOR] => 54.225.1.70
  [HTTP_X_FORWARDED_HOST] => www.pro4uopensource.se
  [HTTP_X_FORWARDED_SERVER] => pro4uopensource.se
  [HTTP_CONNECTION] => Keep-Alive
  [PATH] => /usr/local/bin:/usr/bin:/bin
  [SERVER_SIGNATURE] => 
Apache/2.2.16 (Debian) Server at www.pro4uopensource.se Port 80
[SERVER_NAME] => mscopensource.se [SERVER_ADDR] => 192.168.120.105 [SERVER_PORT] => 80 [REMOTE_ADDR] => 54.225.1.70 [DOCUMENT_ROOT] => /var/www/msc/mscopensource.se/ [SERVER_ADMIN] => [no address given] [SCRIPT_FILENAME] => /var/www/msc/mscopensource.se/index.php [REMOTE_PORT] => 51076 [REDIRECT_URL] => /partners/op-5 [GATEWAY_INTERFACE] => CGI/1.1 [SERVER_PROTOCOL] => HTTP/1.1 [REQUEST_METHOD] => GET [QUERY_STRING] => [SCRIPT_NAME] => /index.php [PHP_SELF] => /index.php [REQUEST_TIME] => 1406320524 [argv] => Array ( ) [argc] => 0 )